Witam,
Otóż mojej głowie nie dają spokoju pewne pytania: po pierwsze, dlaczego w sklepie pantsu.pl musiałam zapłacić 9 złotych za koszt przesyłki? Czy to znaczy, że wejściówki zostaną przysłane nam do domu? I po drugie, Czy nasze konwentowe nicki będą wpisywane na konwencie, czy też sami będziemy musieli napisać je na wejściówkach? A skoro zamówiłam wejściówki i je opłaciłam (potwierdzenie zmiany statusu na opłacone przyszło), to już je na pewno mam, czy tak?
Pozdrawiam, Shippo
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
|
Strona 1 z 1
Parę pytań w kwestii wejściówek
Napisano 27 lipiec 2010 - 03:00
Na wszystkich konwentach na jakich byłem był własny system do wydawania wejściówek. Pierwszy raz widze że sa one sprzedawane przez sklep, wiec albo jest tak jak mówisz i orgowie nie chcąc wpadki rozprowadzają to przez sklep albo nikt od nich nie umiał napisać dobrego skryptu na to ;/
Napisano 27 lipiec 2010 - 03:52
Wejściówki były sprzedawane przez sklep także np. na Otakonie. Avangarda V sprzedawała wejściówki przez system Kumulator (nie do końca sklep, ale zasada ta sama). Sprzedawanie wejściówek przez sklep to spore ułatwienie dla organizatorów, a dla konwentowiczów to żadna różnica (no bo jakie ma znaczenie jaki numer banku wpiszemy w przelewie?). Sklepy mają już swoją "infrastrukturę" do szybkiego sprawdzania kto zapłacił, tak więc odbywa się to szybko, sprawnie i bez pomyłek - a to ważne zarówno dla orgów jak i dla uczestników. Wystarczy wspomnieć ile było nerwów np. przy ostatnim Ecchiconie gdzie wejściówki dla 1700 osób ogarniała jedna osoba.
Napisano 27 lipiec 2010 - 03:58
@Yuff
Co do przetracenia 9 zł, to na pantsu.pl, z tego co pamiętam, nie było o tym informacji. Dopiero potem zobaczyłam tą informację na stronie NyanCON'u. Te 9 złotych mogę przeboleć, ale chciałabym również wiedzieć, czy nic to nie zmienia, to znaczy czy otrzymam wejściówkę tak, jakbym wybrała tą opcję.
@Orzecho
Akurat byłam na Otakonie, kupowałam tam wejściówki i zdaje mi się, ze tam wszystko było łatwiejsze - kupujesz wejściówkę na yatta.pl, a na stronie Otakonu pojawiły Ci się one, i mogłeś edytować w nich swój nick, wybrać wygląd wejściówki... a tu wszystko wydaje się trudniejsze, zwłaszcza, że konwent już niedługo, i te wszystkie formalności wolałabym mieć za sobą, dla świętego spokoju :<
Co do przetracenia 9 zł, to na pantsu.pl, z tego co pamiętam, nie było o tym informacji. Dopiero potem zobaczyłam tą informację na stronie NyanCON'u. Te 9 złotych mogę przeboleć, ale chciałabym również wiedzieć, czy nic to nie zmienia, to znaczy czy otrzymam wejściówkę tak, jakbym wybrała tą opcję.
@Orzecho
Akurat byłam na Otakonie, kupowałam tam wejściówki i zdaje mi się, ze tam wszystko było łatwiejsze - kupujesz wejściówkę na yatta.pl, a na stronie Otakonu pojawiły Ci się one, i mogłeś edytować w nich swój nick, wybrać wygląd wejściówki... a tu wszystko wydaje się trudniejsze, zwłaszcza, że konwent już niedługo, i te wszystkie formalności wolałabym mieć za sobą, dla świętego spokoju :<
Napisano 27 lipiec 2010 - 04:55
na pantsu również była/jest informacja
Ale Co do nicku to tez ciekawe jak to będzie.. bo ja swojego nie wysłałem.. a nie chce na wejściówce swojego imienia i nazwiska
Z tego co patrze sobie na taki np NiuCon gdzie nie ma byc rezerwacji a wejściówki mają być sprzedawane na miejscu to chbya najgorsze co ejst z możliwych.. przyjedzie z drugiego końca polski na konwent a jak odjedzie sie ze wejściówek nie ma.. i pacnął sie łbem o klamkę... Więc nie ważne czy przez sklep rezerwacje czy nie przez sklep.. ważne ze rezerwacje <lol
Z tego co patrze sobie na taki np NiuCon gdzie nie ma byc rezerwacji a wejściówki mają być sprzedawane na miejscu to chbya najgorsze co ejst z możliwych.. przyjedzie z drugiego końca polski na konwent a jak odjedzie sie ze wejściówek nie ma.. i pacnął sie łbem o klamkę... Więc nie ważne czy przez sklep rezerwacje czy nie przez sklep.. ważne ze rezerwacje <lol
Napisano 27 lipiec 2010 - 07:02
Pora rozwiać parę wątpliwości i odpowiedzieć na pytania.
Nikt nie stracił 9zł. Jeżeli ktoś przez pomyłkę wysłał zapłatę wraz z kwotą wysyłki my tą sumę zwracamy proszę się nie obawiać.
W tej sprawie wysyłamy indywidualne e-maile. Wejściówka gdy ma status opłacona znaczy że wszystko jest ok i wystarczy przyjechać na konwent i tutaj już nastąpi odbiór magicznej karteczki
Co do zamówień przez sklep jest to i dla nas i dla Was ułatwienie.
Każdy ma większą pewność, otrzymuje wszystkie dane i informacje. Dla nas natomiast jest to szybsza metoda aby ogarnąć wejściówki. To naprawdę ułatwia życie osobom odpowiedzialnym za to.
Co do skryptu mieliśmy taką metodę Wam przedstawić mamy coś własnego opracowanego niż inne konwenty lecz zdecydowaliśmy się na taki krok, metoda szybka, pewna i bezpieczna. Nie rozumiem problemu u niektórych ale wiadomo są gusta i guściki. Każdy ma swoje przyzwyczajenia.
Na następny raz mamy prośbę czytajcie uważnie opisy wszystkiego. Każdy oszczędzi sobie stresu i nerwów a nam małego zamętu który może się wkraść.
Pozdro
Nikt nie stracił 9zł. Jeżeli ktoś przez pomyłkę wysłał zapłatę wraz z kwotą wysyłki my tą sumę zwracamy proszę się nie obawiać.
W tej sprawie wysyłamy indywidualne e-maile. Wejściówka gdy ma status opłacona znaczy że wszystko jest ok i wystarczy przyjechać na konwent i tutaj już nastąpi odbiór magicznej karteczki
Co do zamówień przez sklep jest to i dla nas i dla Was ułatwienie.
Każdy ma większą pewność, otrzymuje wszystkie dane i informacje. Dla nas natomiast jest to szybsza metoda aby ogarnąć wejściówki. To naprawdę ułatwia życie osobom odpowiedzialnym za to.
Co do skryptu mieliśmy taką metodę Wam przedstawić mamy coś własnego opracowanego niż inne konwenty lecz zdecydowaliśmy się na taki krok, metoda szybka, pewna i bezpieczna. Nie rozumiem problemu u niektórych ale wiadomo są gusta i guściki. Każdy ma swoje przyzwyczajenia.
Na następny raz mamy prośbę czytajcie uważnie opisy wszystkiego. Każdy oszczędzi sobie stresu i nerwów a nam małego zamętu który może się wkraść.
Pozdro
Strona 1 z 1

Logowanie